Bierbekwaam 1 Certified Beerserver

Deze opleiding is ontwikkeld om mensen de basis bierkennis bij te brengen. Naast kennis wordt er veel aandacht besteed aan de praktische toepassing en leren studenten bier proeven, tappen, schenken, verkopen en storytelling. Na het volgen van level 1 staat een student zeker achter een bar en kan gasten op een adequate manier te woord staan over bier.

Wat komt er aan bod?

De opleiding Bierbekwaam niveau 1 behandeld de volgende onderwerpen:

  • Wet en regelgeving
  • Bierbeleving
  • Adviseren en verkopen
  • Bierbehandeling
  • Bier serveren
  • Glaswerk en onderhoud
  • Ingrediënten
  • Smaken en proeven
  • Bierstijlen
  • Tips om te leren en het examen te halen
bierproeven-proeverij-blind-proeverij

Certified Beerserver examen (online)

Het eerste level is compleet in het Nederlands en de levels daarna zullen uitsluitend in het Engels verzorgd worden. De examens zijn een test van kennis en het eerste level is een zeer goede basis bierkennis die elke horecamedewerker eigenlijk zou moeten bezitten. Ondanks dat de praktijk vaardigheden niet in het examen zitten komen ze wel aan bod tijdens de lessen waardoor de kennis direct toe te passen is in de praktijk.

Online examen

  • 60 multiple choice vragen in 30 minuten
  • 75% goed hebben om te slagen

Investering Bierbekwaam 1
Training met minimaal 6 deelnemers (inclusief  1 online examen code), prijs per persoon € 450,-.


Cicerone® level 1 Certified Beerserver – Bierbekwaam 1

  • Beschrijving: Examenvoorbereiding voor Cicerone 1 level Certified Beer Server
  • Doelen: Basiskennis bier over stijlen en smaken, praktische bierkennis, proef- en evaluatievaardigheden, bierbehandeling en service van tap en fles, verkooptechnieken en bier advies gesprek
  • Duur: 2 daagse training, 5 uur per dag, 12.00 – 17.00 uur
  • Zelfstudietijd: 10 uur in totaal (afhankelijk van voorkennis)
  • Examen: online examen van 60 meerkeuzevragen, 75% van de vragen moeten goed beantwoord worden
  • Voorkennis: Ervaring met bier is nuttig maar niet verplicht
  • Doelgroep: Barpersoneel, Horeca medewerkers, brouwerijpersoneel, bier enthousiastelingen
  • Talen: Engels, Nederlands
  • Deelnemers: minimaal 6, maximaal 15
  • Resultaat & impact: de internationaal erkende titel “Certified Beer Server” en goede basis bierkennis en vaardigheden om mee aan de slag te gaan in de horeca
  • USP: Basis en toegankelijke biertraining, een eerste stap in bierkennis
Ondertussen al interesse gekregen?
Kom een opleiding doen!