Hoe is de bierbekwaam opleiding in zijn geheel vormgegeven?

Er zijn 2 levels van de Bierbekwaam opleiding die in Nederland worden aangeboden door Bierbewustzijn.nl. Het eerste level Certified Beerserver wordt in het Nederlands gegeven en het online examen is ook in het Nederlands. Al het lesmateriaal en de examens vanaf level twee in het Engels. Na het behalen van de Bierbekwaam 1 heeft een cursist na 12 lesuren en 12 zelfstudie uren een gedegen kennis over bier met de daarbij benodigde vaardigheden om de kennis in de praktijk toe te passen. Hierna ga je door naar level 2 van de Bierbekwaam opleiding.

Er zijn verschillende manieren om studenten gereed te krijgen voor de examens. Voorkennis, motivatie, ervaring, niveau en leervermogen spelen allemaal een rol voor de te volgen leerweg. Voor Bierbekwaam 2 staan 35 lesuren en 35 zelfstudie uren dus de studiebelasting is een stuk hoger voor dit niveau.

Kennis overbrengen Op 3 manieren

Bierbewustzijn.nl brengt deze kennis op 3 manieren bij de studenten.

  1. Dit kan ten eerste door een in-house training aan een team of groep collega’s.
  2. Deelnemers kunnen zich ten tweede als individu voor de open lessen inschrijven die een aantal keer per jaar worden gegeven. Voor deze trainingen gebruiken we locaties door het gehele land.
  3. Uiteraard kunnen studenten zich door ook zelfstudie laven aan de kennis en zo de online en offline examens maken.

Online en offline trainingen

Wij geven de trainingen zowel online als offline afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever. Wij hebben een volledig ingerichte studio op ons kantoor waar we lessen kunnen verzorgen. Sommige dingen zijn bijna niet offline te leren maar voor de beerserver geld dat de gehele training online gegeven kan worden omdat hier het proeven van bier niet geëxamineerd zal worden.

Voor de level 2 Certified Cicerone opleiding zijn er minimaal 2 contactmomenten vereist om de juiste kennis en vaardigheden over te dragen. Voor dit examen is een bierproefgedeelte waarbij studenten diverse bieren moeten proeven.

Naast de uren waarin studenten online of offline de lessen volgen is de studiebelasting door zelfstudie wederom afhankelijk van verschillende factoren zoals voorkennis, ervaring en leervermogen. De inschatting van zelfstudie uren staan verder in dit document weergegeven.

Ondertussen al interesse gekregen?
Kom een opleiding doen!