Wat is het Cicerone® Certification Programma?
Iedereen met verstand van zaken mag zich een bierexpert noemen. Maar als consumenten echt geweldig bier willen, hebben ze vaak hulp nodig van een ober of barman/vrouw die de smaken, stijlen en service van bier echt goed kent. Bier verdient het om optimaal verkocht, geschonken en gepresenteerd te worden zodat de smaken en de beleving goed is. Te vaak wordt goed bier geschaad door te weinig kennis, onjuiste behandeling en slechte service.
In de wijnwereld duidt het woord “sommelier” degenen aan met bewezen expertise in het selecteren, verwerven en serveren van goede wijn. De laatste jaren zijn bierkenners de titel “biersommelier” gaan voeren met als reden aan te sluiten bij de geloofwaardigheid van de wijnwereld. Maar in de afgelopen 10 jaar is het Cicerone® Certification Programma de internationale industriestandaard geworden voor het identificeren van mensen met aanzienlijke kennis en professionele vaardigheden op het gebied van bierverkoop, behandeling en service.