Battle of Beer & Wine

Wat is lekkerder bij het eten: bier of wijn? Deze vraag staat centraal in de beer & wine battle. Je krijgt bij elk gerecht een glas wijn en een glas bier! Per gang wordt gestemd welke van de twee dranken het beste combineerde.

‘Bier na wijn geeft venijn’ en ‘wijn na bier brengt plezier’ zijn gezegden die hun oorsprong vinden in de Romeinse tijd. Wijn werd gezien als een beschaafde drank en bier als een drank voor barbaren. Wijn was in die tijd een stuk duurder dus als je wijn ná bier dronk, was je gestegen op de maatschappelijke ladder. Als je vanuit een bevoorrechte positie terug werd geworpen op een bierdrinkersbestaan, was natuurlijk puur venijn. Met hoofdpijn heeft het gelukkig niets te maken.

bierproeven-proeverij-battle-of-beer-wine-grape-versus-grain
Wij organiseren de battle of beer en wine graag met uiteenlopende partijen. Horecazaken, groothandels, importeurs, brouwerijen en particulieren. Vraag naar de mogelijkheden!

Battle of Beer & Wine

Onze battle of beer and wine houdt in dat we bij een aantal hapjes, gerechten of een compleet diner zowel bijpassende bieren als bijpassende wijnen het tegen elkaar op laten nemen. De deelnemers proeven bij elk gerecht zowel het bier als de wijn en houden bij welke combinatie zij de beste vinden. Aan het eind worden de scores geteld en bekijken we of bier of wijn de wedstrijd gewonnen heeft.

Wij verzorgen de bieren die bij de gerechten passen en onze biersommelier houdt bij elk bier een verhaaltje over waarom voor deze pairing gekozen is. Een bier-wijn battle doen wij altijd in combinatie met een wijnsommelier/kenner, die hetzelfde doet als wij, maar dan met de wijnen.

  • Naast smaakvol is deze proeverij erg leerzaam. Wat er in je mond gebeurt en wat belangrijk is bij de combinatie van bier/wijn en spijs, komt uitgebreid aan bod.
  • De proeverij is geschikt voor de particuliere liefhebber, voor bedrijven én voor mensen uit de horeca. Genieten én waardevolle kennis op doen.
  • De bier-wijn-spijsproeverij is puur genieten van de geweldige samenhang, uitdagend contrast, gemaskeerde smaken en subtiele nuances. Een uitdaging voor de zintuigen.
Ondertussen al interesse gekregen?
Kom een opleiding doen!