Bierbeleving

Elke proeverij of activiteit van Bierproeven.nu is een unieke bierbeleving. Dat komt enerzijds omdat bier een erg veelzijdig product is. Het heeft van zichzelf al een rijk en gevarieerd smaakpalet. En het laat zich weer anders beleven in combinatie met bijpassende spijzen. Bovendien nemen wij je mee in ons enthousiasme over bier en bezoeken we samen de mooiste locaties. Een bierbeleving van Bierproeven.nu is altijd iets geks of unieks dat veel mensen nog niet kennen. Dat maakt onze proeverijen nóg leuker! Voor welke bierbeleving ga jij?

Bijzondere bierbelevingen

Stachelen

Stachelen is een Zuid-Duitse traditie waarbij een gloeiend hete pook in het bier gedompeld wordt. Door de hitte gaat het bier schuimen en karamelliseren de restsuikers in het schuim. Hierdoor gaat het bier ontzettend lekker ruiken, de temperatuur wordt iets hoger en de karameltonen worden nog meer geaccentueerd. Ideaal voor bieren met veel restsuiker, zoals bockbier en dubbel.

IJsbocken

IJsbocken is een vorm van destillatie door een zwaar bier in te vriezen en dit vervolgens te laten ontdooien. Het vriespunt van al het lekkers (alcohol en smaakstoffen) ligt lager dan dat van water, waardoor er water achterblijft in de fles in en we het lekkers opvangen. Zo creëer je een eigen bierdestillaat dat aan het einde van de proeverij genuttigd kan worden.

Kopstootproeverij

Een kopstoot is een oer-Hollandse traditie. Tijdens deze proeverij genieten we van 4 combinaties van speciaalbieren met mooie jenevers.

Infuseren

Door een drank toe te voegen aan bier (infuseren) bootsen we vatrijping na. Door vatrijping gaat de originele inhoud van het vat smaken afgeven aan het bier. Omdat dit zeer ambachtelijk is, maar ook tijdrovend, gaan we met het infuseren de drank direct toevoegen aan bier. Bieren veranderen positief door toevoeging van bourbon, port en whisky.

Sabreren

De kunst van het sabreren dateert uit de tijd van Napoleon. Toen ‘ontkurkten’ de cavaleristen een fles champagne met een sabel. Voor deze bierbeleving doen we natuurlijk geen zaken met champagne, maar sabreren we grote flessen gevuld met bier. Een ervaren Sabreur de la Bìere begeleidt op deskundige wijze de sabrages. Misschien wil jij zelf een fles bier met een sabel ontkurken?

Quiz

Wij hebben een erg leuke en interactieve quiz gemaakt met als thema bier. Beantwoord de vragen en verzamel met je team zo veel mogelijk punten.

Ondertussen al interesse gekregen?
Kom een opleiding doen!