Veel gestelde vragen

Goed getrainde medewerkers zorgen voor een hogere gasttevredenheid, meer omzet en een betere kwaliteit. Elke medewerker die in contact komt met gasten moet getraind worden om dit op een nette correcte en gastvrije manier te doen. Bij sommige bedrijven worden er ad hoc trainingen ingezet en daardoor creëer je geen basis van structurele training en opleiding.

Bierbewustzijn kan op vele vlakken voorkomen. Wij zijn van mening dat bierbewustzijn een essentieel onderdeel is van de kennis die iemand moet bezitten om op een goede wijze met bier te werken. Bier verdient het om op een zo goed mogelijke manier aan gasten verkocht, geschonken en geserveerd te worden en bierbewustzijn is een term waarmee wij er voor zorgen dat dit gebeurt. Mensen moeten kennis hebben van bier, bewust zijn dat hun handelingen het bier en de beleving maken of breken en deze kennis en handelingen zichzelf eigen maken zodat ze bierbekwaam zijn.

De kosten van een training zijn afhankelijk van meerdere variabelen. De tijdsduur, locatie, onderwerp, voorbereidingstijd en groepsgrootte. Je kan een prijslijst opvragen bij de contactpagina. Het klinkt cliché maar je kan beter kijken wat een training oplevert op de korte en lange termijn. Onze trainingen zijn commercieel en zorgen naast kennis en vaardigheden voor meer omzet. Hierdoor is een samenwerking geen kostenpost maar een investering omdat de training zichzelf terugverdient.

Dit is afhankelijk van het onderwerp dat getraind word, de gelegenheid en de doelgroep maar een training duurt bij voorkeur rond de 3 uur. Voor een echte gedragsverandering heb je tijd nodig en 3 uur is dan al aan de korte kant. Wij geloven in meerdere sessies gedurende het jaar met een doordacht plan in plaats van enkele losse trainingen.

Overal ter wereld.

Wij geven trainingen op momenten waarbij de deelnemers comfortabel, scherp, uitgerust zijn en wanneer de grootste opkomst verwacht kan worden. Een training is een investering en hoe meer deelnemers er zijn hoe groter het effect zal zijn. Het verschilt per bedrijf wanneer een moment/tijd ideaal is en voor ons maakt het niet uit wanneer dit is. Uiteraard hebben wij een agenda die soms wat vol kan zijn dus daar moeten we rekening mee houden.

Dit is afhankelijk van het doel, de opzet en de ruimte waar de training gegeven wordt. Wij raden aan om de groepen niet te groot te maken zodat wij iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. Een ideaal aantal ligt meestal rond de 15 deelnemers.

Alle onderwerpen van bier die je maar kan bedenken op allerlei niveaus. Het is afhankelijk van de doelgroep, de doelstellingen en de wensen van de opdrachtgever welke doelen wij behandelen.

De kwaliteit van de training is afhankelijk van een goede ruimte. Bij voorkeur gebruiken we de werkplek van de deelnemers.

Een aantal wensen / eisen waar een locatie aan moet voldoen.

 • Wij gebruiken graag een representatieve ruimte en/of schone volledig in bar zonder ruis van buitenaf zodat we de volledige aandacht hebben op de training.
  • Bij voorkeur op een sluitingsdag / of een moment waarop er geen trainingen of wedstrijden zijn.
  • Genoeg zitruimte voor alle deelnemers in cabaret opstelling.
  • Voldoende licht
  • Goede klimaatbeheersing tegen hitte, kou en voldoende zuurstof
 • Zorg aub voor een goede opstelling zodat alle medewerkers aan een tafel kunnen zitten en zicht hebben op het scherm. In de trainingsbranche heet dit een cabaret opstelling (aan tafel met 4 stoelen kijkend naar de trainer/scherm)
 • Wij nemen evt een monitor mee maar maken ook graag gebruik van een tv scherm, beamer en scherm op locatie.
 • Tijdens en voor de training proeven we geen bier, na de training kan er op verzoek een glas bier gedronken worden.
 • Een training is actief en intensief: zorg voor kannen water op tafel, zodat de deelnemers de training niet hoeven te onderbreken om iets te drinken.

Vanuit Nijmegen € 0,50 cent per kilometer exclusief btw.

Ondertussen al interesse gekregen?
Kom een opleiding doen!